Pernille, in dienst bij een vampier

Een romantisch vampierverhaal…

Wat zou je doen als je in een klas vol vampiers terechtkomt? Na een traumatische ervaring wordt Pernille naar avondschool gestuurd. Ze ziet meteen dat haar klasgenoten anders zijn. Hun witte huid en scherpe tanden spreken voor zich. Als Pernille een bijbaantje accepteert als serveerster in een vampierclub, raakt ze ongewild verwikkeld in een oude vete.

ISBN 978-90-818345-4-4
2016

Hoe het verhaal ontstond…

Mijn vijfde boek. Wauw. In drie maanden tijd schreef ik het verhaal over Pernille. Anders dan mijn vorige boeken heb ik geen moment hoeven nadenken over de verhaallijn of schrijfstijl. Het eerste hoofdstuk droomde ik en toen ik het opschreef verscheen Pernille als vanzelf. Toch heeft het nog ruim een jaar geduurd voordat ik het boek heb uitgegeven. Ik wist niet goed wat ik ermee wilde. Voor mezelf houden, of met anderen delen. Ik heb voor dat laatste gekozen. Zeer geregeld ontvang ik mail van meiden die naar fantasy snakken. Dus waarom zou ik een verhaal waar vraag naar is niet met anderen delen? Ik hoop dat je ervan zult genieten!

De boeken zijn 15 euro per stuk of 25 euro voor de complete set. Verzendkosten zijn 4,95 euro. Let op! Zolang de voorraad strekt. Daarna alleen nog als e-book verkrijgbaar.

Pernille – deel twee

“Nadia leerde me zorgzaam voor elkaar te zijn. De basis van een tevreden gezin zit hem in de voeding. Liefde gaat door de maag, zei ze toen ik een peuter was. Koken, het uitzoeken van bestek en het dekken van de tafel. Ingrediënten. Zo belangrijk. Zelfs al had ik een rotdag, met gazpacho wist ze een glimlach op mijn gezicht te toveren. Gisteren is geweest, zei ze dan, het draait om wat je nu doet.
In feite draaide het niet om het eten. De aandacht voor elkaar, dat is wat ertoe deed. Daar zie ik meteen het probleem wat Afanasi betreft. Gezellig is het niet want geen van ons deed boodschappen. We stonden niet samen in de keuken om elkaars glazen te vullen. Het ingrediënt in onze maaltijd is slechts beperkt tot één. Geen wonder dat er geen liefde te vinden is…”

In het vervolg op “Pernille, in dienst bij een vampier” wordt de achttienjari-ge Pernille Afanasi teruggehaald naar haar familie in Rusland, waar ze moet leren hoe het is om vampier te zijn.

ISBN 9789081834568
2019

Het eerste boek over Pernille (in dienst bij een vampier) heb ik geschreven om het zo te laten. Eén deel, geen vervolg. Voor mij was het goed zoals het was. Maar er kwam zoveel vraag naar een tweede deel dat ik toch verder ben gaan schrijven. Elke maand kwam er een klein stukje tekst bij tot het vanzelf een verhaal werd. Nu drie jaar later is hier dan eindelijk het vervolg van Pernille – deel twee, speciaal voor jullie en speciaal voor Charmé, die me onbewust heel veel doorzettingsvermogen geeft. X Marloes