Damascus

Jadite woont in de hemel en komt per ongeluk in de hel terecht waar ze Demos Damascus leert kennen. Liefde op het eerste gezicht. Dat hij de zoon van de duivel is, dat is wellicht een probleem.

“Tussen het moment dat mijn moeder in verwachting raakte en ik op de wereld kwam, is er iets met haar gebeurd. De roddel gaat dat ze door de onderwereld werd ontvoerd en dat mijn vader haar terughaalde. Een pact met de duivel, smoezen sommigen.
Ik voel aan mijn wangen. Het interesseert me niet wat er wordt gezegd. Al sloot mijn vader een pact met de duivel om mijn moeder terug te halen. Nou en? Je geliefde terug veroveren is een heldendaad.
Ondanks mijn ogenschijnlijk kille persoonlijkheid ben ik romantisch ingesteld. Ik hou ervan om verliefd te zijn. Vannacht trouw ik met Ron Lux. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ons huwelijk is iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Figuurlijk gezien dan.
Ik loop achter mijn moeder aan de kleedkamer in en leg mijn hand op mijn borst. Niets. Geen kloppend mechanisme dat mij in leven houdt.
Die band met de onderwereld waarover ik vertelde? Ik weet het niet zeker maar ik vermoed dat dit ermee te maken heeft. Niemand weet het behalve mijn vader, mijn moeder en ik. Het is het best bewaarde geheim binnen onze familie: Ik werd dood geboren.
Niet belangrijk ook. Wil me alleen nog bezighouden met mijn bruiloft. Ik verheug me op elke kleine traditie die daarbij komt kijken. Kaarsvet, schemering en seks. Ik krijg het er warm van, kan me geen betere combinatie bedenken dan dat.”

Damascus is een romantisch verhaal met een knipoog naar de hemel en hel.

ISBN 978-90-818345-7-5
2024

Wegens de toegenomen hoge drukkosten, heb ik besloten om eenmalig te drukken en daarna alleen nog als e-book te verkopen. Zeker weten dat je een gedrukt boek hebt? Inschrijven voor “Damascus” kan tot 1 mei 2024.

Euro 24,95 Paperback 
Euro 9,95 Ebook (vanaf 1 mei beschikbaar)

Ooit sprak ik iemand die bang was om naar de hemel te gaan, waarom zou het in de hel niet leuk kunnen zijn? Voor mij persoonlijk heeft het geloof zoals wij dat kennen niets met dit boek te maken. Wel vind ik het leuk om clichés zo te verdraaien dat het slechte goed voelt, en andersom. Wat als de hemel helemaal niet zo’n fijne plek is als we denken. Wat als de schepping niet vanuit een god maar vanuit een duivel ontstond?

Het verhaal van Damascus schreef ik in 2017 maar bleef lange tijd op de plank liggen. Bij elk boek dat ik schrijf is er de vraag of ik het uitgeven zal of liever voor mezelf zal houden. Inmiddels ontplofte mijn mailbox met de vraag naar een nieuw boek. Komt er een vervolg op Bloedgeld bijvoorbeeld of een derde deel van Pernille? Dat kan ik niet beloven. Wat ik wel zeker weet is dat deel 2 van Damascus – Petrunas – snel zal volgen.