Bloedgeld

Ik ben Phoebe Fox, 24, en ik vertaal geheime berichten voor de Bionic Group. Armand Lacroix is mijn baas, hij is een vampier. Maar dat is niet het riskante deel van mijn baan. Ik had nooit kunnen weten dat de berichten die ik vertaal onderdeel zijn van een oude vampier vete. Een vete waar ik niets mee te maken wil hebben. Dat ik ook nog eens verliefd op hem ben – Armand, je zou hem moeten zien – maakt het niet makkelijker. Ik ben in een wereld terechtgekomen waarvan ik nooit had mogen weten.

‘Dit had ik niet verwacht,’ zegt hij.

‘Het is een apart bericht.’

‘Niet wat hierin staat.’ Hij kijkt me doordringend aan, zijn ogen glimmen telkens wanneer hij ze van het kunstlicht afdraait. ‘Dat jij hier zit, daar had ik nooit aan kunnen denken.’ Hij glimlacht wanneer ik mijn benen over elkaar sla. ‘Michael Kors?’

Ik wiebel met mijn roze gelakte tenen in de sandalen. ‘Je hebt er verstand van.’

Armand hoort dat mijn stem anders klinkt want ik ben nerveus. Hij haalt lacherig zijn schouders op. ‘Ik hou van mooie dingen.’

ISBN 978-90-818345-5-1

2017

In 2016 schreef ik dit verhaal over Phoebe Fox. Een spontane ingeving op een winterdag. Ineens was het er. Tijdens het schrijven had ik totaal geen emoties bij de personen of het verhaal zelf. Pas toen het af was en ik het boek een jaar later opnieuw las, voelde ik pas hoeveel het met me deed. Phoebe Fox lijkt zoveel op mij dat ik automatisch afstand van haar nam. Ik had zelfs geen intentie om dit boek uit te brengen. Dat ik het alsnog deed hebben jullie als lezer te danken aan mijn man. Hij blijft me inspireren om datgene te doen waar ik gelukkig van word. Dank je, Bart.

Het boek is 15 euro, verzendkosten 4,95 euro. Let op! Zolang de voorraad strekt. Daarna alleen nog als e-book verkrijgbaar.